Prečo odšťavovať ovocie a zeleninu?

Odšťavovanie je proces extrakcie šťavy z ovocia, zeleniny, koreňov a hľúz na konzumáciu. Existuje mnoho dôležitých prínosov pre zdravie, ktoré sa dajú získať pri odšťavovaní čerstvého ovocia a zeleniny.

pomeranč

Kompletná výživa
Čerstvá domáca ovocná a zeleninová šťava je výživný produkt, ktorý prekypuje vitamínmi, enzýmami a minerálmi, ktoré často chýbajú v balených, pasterizovaných produktoch štiav. Posilňuje imunitný systém a pomáha pri chudnutí. Hoci čerstvo extrahovaná šťava obsahuje rovnaké živiny ako pôvodné ovocie a zelenina, proces odšťavovania odstráni vlákninu. Následne je šťava koncentrovanejšia, ľahšie stráviteľná a ponúka vyššiu absorpčnú rýchlosť živín z čreva do krvného obehu.

Prirodzená vitalita
Ľudia, ktorí pravidelne používajú odšťavené suroviny majú viac energie, netrpia častými ochoreniami a ľahšie si udržia optimálnu telesnú pohodu.

rajče

Skvelá pokožka– zloženie toxínov v tele sa môže prejaviť v koži, ako je akné, ekzém, psoriáza a alergie. Je to spôsobené mnohoročnými zlými voľbami potravín bez výživy, obsahujúce škodlivé umelé prísady. Odšťavovanie podporuje zdravie buniek, pomáha pri metabolizme každého orgánu v tele, vrátane toho najväčšieho, a tým je Vaša pokožka.

Zdravé trávenie– šťavnaté rastlinné a ovocné šťavy majú utišujúci a hojivý účinok na tráviaci systém, podporujú odstraňovanie toxínov a pomáhajú zrýchľovať vstrebávanie esenciálnych živín do krvného obehu.

Odšťavovanie je skvelý spôsob, ako presvedčiť vaše deti skonzumovať ovocie a zeleninu, ktorú nemajú v obľube. Stačí správne skombinovať výber ovocia a zeleniny.

jablko

Nadbytočné toxíny v tele, ktoré sa neodstránia, spôsobujú napätie na imunitný systém a umožňujú vývoj chorôb, čo vedie ku chronickým ochoreniam.
Dnes je cieľom výrobcov rýchlo vyprodukovať aj na úkor zdravia, preto si zvoľme spôsob výživy, ktorý zbytočne nezaťažuje náš organizmus.

Posted in Nezařazené